Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Steeds vaker doen bedrijven er alles aan om hun website hoog in de Google resultaatpagina’s te krijgen. Hierbij worden soms essentiële zaken uit het oog verloren.

Hoog in Google


Allereerst is een hoge plaats in Google niet altijd een voorwaarde voor succes. De hoge positie moet wel leiden tot zoekers die op deze link klikken en vervolgens tot geïnteresseerde bezoekers. Maar of deze plaats succesvol is als we naar de bedrijfsresultaten kijken, is soms de vraag.

Om hoog te komen zijn niet alle optimalisatie technieken toegestaan. Toch kan het voorkomen dat u zo enthousiast bezig bent geweest dat u door Google als spammer wordt aangezien. Ook kan het voorkomen dat u, volledig ter goede trouw, erg lijkt op een spamsite en daarmee ook getroffen wordt door een penalty van Google.

Hoe voorkomt u problemen?


Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw site er niet uitziet als een “spamsite”.  Ook al zijn er volledig geaccepteerde redenen, u kunt beter voorkomen dat u aangemerkt wordt als potentiële spammer.

Keywordstuffing


Het overmatig gebruik van zoektermen in URls, paginatitels, paginateksten, enz. kan ervoor zorgen dat u teveel zoektermen gebruikt en daarmee juist slechter presteert. WE zien dit bij bedrijven die zoveel zoektermen in hun webtekst plaatsen, dat deze voor de gebruiker niet meer leesbaar is. Deze zal dan ook snel wegklikken. Een hoge positie levert in dit geval dus geen positieve bijdrage aan de bedrijfsresultaten.

Anchorteksten die teveel zoektermen bevatten


Ook dit valt onder keywordsstuffing. Ga op een normale natuurlijke manier om met het plaasten van anchorteksten in links en maak deze niet alleen voor zoekmachines. Vraag u af: is dit nuttig en makkelijk voor mijn bezoeker?

Het blokkeren van www.archive.org


Het blokkeren van de cache functie van een aantal zoekmachines. Hierdoor kan een zoekmachine geen voorbeeld weergeven van uw pagina. Archive.org bewaard oude teksten van uw website. Deze kunnen gezien worden als duplicaten.

Domeinextenties


Het gebruik van spammy domeinextenties zoals .info. Veel goedkope domeinextenties worden veelvuldig gebruikt door sites die spamtechnieken gebruiken. Door zelf per ongeluk zo’n domeinextentie te gebruiken wordt u ook als potentiële spammer gezien.

Domeinnaam slechtst voor korte tijd registreren.

Veel websites die spam gebruiken worden snel ontdekt. De roulatie van domeinnamen is hier dan ook en veelvuldig gebruik. Daarom registreren deze bedrijven hun domeinnamen slechts voor korte tijd. Door uw domeinnaam langer dan 2 jaar te claimen kunt u voorkomen dat u gezien wordt als mogelijke spammer.