Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

In Londen is net de Decode tentoonstelling in het Victoria en Albert museum afgelopen. Ik was er nog net op tijd om deze interessante digitale ontwikkeling te bekijken.

In de tentoonstelling Decode waren digitale design sensaties te zien waarin de laatste ontwikkelingen in digitale en interactieve ontwerp en vormgeving getoond werden. Van kleine, schermgebaseerde graphics tot interactieve installaties op grote schaal.

De tentoonstelling is weliswaar ten einde maar op Onedotzero zijn nog veel werken te bekijken.

De gehele tentoonstelling is gebaseerd op drie thema’s:

·        Code: Hoe worden stukken code die de computer gebruikt nu omgezet naar nieuwe werken te creëren en hoe kan deze code worden geprogrammeerd om deze werken steeds te laten veranderen.

·        Interactiviteit: Hoe worden kunstwerken rechtstreeks beïnvloed door de kijker. De bezoekers konden bijdragen aan de ontwikkeling van de expositie.

·        Netwerk: Kunstwerken geven commentaar en maken gebruik van achtergelaten digitale sporen met behulp van alledaagse communicatie.

Dit laatste is zeer interessant. Hoe kunnen geavanceerde technologieën en internet nieuwe vormen van sociale interactie en zelfexpressie gebruikt worden

Wat betekent dit voor de Internet Marketing?

Veel van de gebruikte technieken zullen nu nog niet op grote schaal worden ingezet, maar wat de kunstenaars hier lieten zien met hun boodschap kan ook vertaald worden naar nieuwe vormen van commerciële communicatie. Ik kijk uit naar nieuwe toepassingen van deze design en kunstvormen.