Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Op 6 juni maakte Google bekend dat zij de vernieuwing van haar indexeringsysteem, Cafeïne genaamd, nu volledig heeft afgerond. Volgens Google moet deze update leiden tot meer versere resultaten.

Ook moet er meer relevante content snel nadat het gepubliceerd is beschikbaar zijn.

Google Cafeïne is een indexwijzing

Als iemand met behulp van een zoekmachine iets opzoekt, zoekt hij of zij niet werkelijk op het wereldwijde web, maar in de database van de zoekmachine. Websites, filmpjes, blogs, foto’s die niet in deze database staan kunnen dan ook niet gevonden worden. Hiervoor moet de crawler van de zoekmachines deze eerst hebben gevonden.

Alle opgeslagen items worden geïndexeerd in deze database. De manier waarop deze index tot stand komt is met de Cafeïne wijziging veranderd.

Meer en sneller

De hoeveelheid content op het web is natuurlijk de laatste jaren explosief gegroeid en blijft maar groeien. En de content wordt steeds uitgebreider. Naast tekst en foto’s bestaat deze nu ook uit blogs, forum berichten, nieuwsberichten, filmpjes enz.

Als gevolg hiervan verwachten de mensen die de zoekmachines gebruiken dat deze sneller reageren op nieuwsberichten en updates. Zoekers willen steeds vaker de nieuwste relevante informatie.

Google Cafeïne: real time zoekresultaten

In de oude situatie werd slechts een deel van de content regelmatig, soms zelfs dagelijks ververst, terwijl andere delen maar één keer per maand of nog langer werd gecrawld.

Dat kwam doordat Google de inhoud van haar index in lagen had verdeeld. Er waren lagen waar de robot vaker de website crawlde en er waren lagen waar de robot slechts een paar keer per jaar een webpagina bezocht.

Het koste teveel tijd om alle content snel te leveren aan de zoekers.

Met Cafeïne analyseert Google het web in kleinere segmenten op een continue basis. De nieuw gevonden pagina’s worden nu meteen in de index opgenomen en zijn daarmee bijna real time beschikbaar voor de zoekers. Volgens Matt Cuts wordt er nu 50% meer versere content geïndexeerd.

Wat betekent dit voor uw website?

De Cafeïne index update betekent dat alleen de manier van indexatie verandert is en deze heeft geen invloed op de ranking van uw webpagina’s.

Bekijk hier het interview over de Google cafeine update met Matt Cutts