Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

In 2014 formeerde de International Standards Organization een werkgroep met als opdracht een kwaliteitsnorm voor digital analytics te ontwerpen waarbij de MOA Kwaliteitsnorm Digital Analytics als basis moest dienen. Eind 2016 zou de ISO-norm ‘Digital Analytics and Web Analysis’ geformaliseerd moeten zijn.

 

                            Digital analytics

moa_digital_analcyticsDe afgelopen tijd besteedde Clou in bijna elke uitgave aandacht aan digital analytics; u weet wel: het verzamelen en analyseren van informatie die via internet en sociale media beschikbaar komt. Via de Profgroep Digital Analytics geeft de MOA nadrukkelijk aan dat digital analytics een activiteit is die een eigen plaats verdient binnen het werkterrein van de MOA. Dat resulteerde onder andere in de MOA Kwaliteitsnorm voor Digital Analytics uit 2013. Een aantal bureaus, waaronder ionmoon, dat zich met digital analytics bezighoudt is inmiddels door de Stichting Toetsingsbureau KCC gecertificeerd voor deze norm. Maar de ontwikkelingen gaan door.


Lees het volledige artikel op ClouToday>>