Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Case Story Nationaal Fonds Tegen Kanker

Onze uitdaging:

Het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) wil groeien als fonds, zodat zij meer onderzoek naar kanker en kankertherapieën kan ondersteunen. Het NFtK had geen online strategie. Er was een verouderde website en online doneren gebeurde mondjesmaat. Onze uitdaging was om samen met het fonds een internet strategie te ontwikkelenen haar daarbij te ondersteunen in de uitvoering.

De doelstelling:

  • Groei van het aantal website bezoekers. Eén van de doelstellingen van het NFtK is het voorzien van informatie aan kankerpatiënten en hun omgeving.
  • Groei van de online donaties.

De oplossing

Na het vaststellen van de problematiek en een strategie zijn we met een plan van aanpak begonnen met de uitvoering van de internetstrategie. Op basis van de huisstijl is een nieuw ontwerp gemaakt voor zowel de informatieve website als het receptenblog en is dit omgezet naar een technische realisatie.

Daarnaast heeft Ionmoon een meetplan opgesteld, zodat gemonitord wordt hoe de prestaties van de websites bijdragen aan de doelstellingen.
Het NFtK heeft een Adwords charity campagne bij Google. Deze wordt beheerd door Ionmoon in de Adwords. Ook de zoekmachine optimalisatie wordt gemeten en gestuurd.

Donaties via mobiel gestegen met 219%

Mobielvriendelijk

De nieuwe website is full-responsive. Doneren is daarmee ook mobielvriendelijk geworden.

Nieuw receptenblog met filterfunctie

Het nieuwe receptenblog ziet er niet alleen heel aantrekkelijk uit, met de filterfuncties kan de bezoeker makkelijker recepten zoeken en vinden.

Verjonging van de doelgroep

Het NFtK wilde graag met de nieuwe site ook de jongere doelgroepen bereiken. Dat is met deze site goed gelukt. Er zijn meer donateurs en alle leeftijdsgroepen zijn daarbij nu goed vertegenwoordigd.

  • Mobiele conversies 85% 85%
  • Website Traffic 90% 90%
  • Conversie ratio 95% 95%
  • Groei inschrijvingen nieuwsbrief 90% 90%

Het vervolg

Alle werkzaamheden van Ionmoon zijn uitgevoerd als sponsorproject. Ook de komende periode zal Ionmoon het NFtK verder blijven steunen om de website te monitoren en verder te optimaliseren. Ook de nieuwsbrieven zullen door Ionmoon samen met de mensen bij NFtK worden opgesteld. De basis van het vervolg is een goed dashboard waarop snel te zien is waar moet worden bijgestuurd.